Uudised

Kokkame lastega.

Õpetades lapsele uusi oskusi on oluline mitte maha magada õiget hetke. Sellest, et kätte on jõudnud toiduvalmistamise põhitõdede omandamise õige aeg, saate teada, kui laps küsib: “Kas ma tohin sind toiduvalmistamise juures abistada?” Vastus peab olema ainult järgmine: “Muidugi tohib!”

Kui kaasame last köögi tegemistesse, valmistame teda ette täiskasvanu eluks ja realiseerime mitmeid muid kasulikke aspekte. Järgnevalt toome välja kolm peamist:

  • Lapsele usaldati “täiskasvanu” ülesanne, mis on lapse jaoks väga oluline hetk oma olulisuse ja vajalikkuse mõistmisel.
  • Köök on ideaalne koht matemaatika ja loogika õpetamiseks, sest toiduvalmistamisel tuleb osata arvestada munade, suhkru ja soola õiget vahekorda.
  • Kokkamine on loominguline protsess. See aga tähendab, et õpetame last valmistama toitu ja suurendame tema loomingulist potentsiaali.

Pitsa – LOOMINGULINE VABADUS!

Üks lihtsamaid roogasid, millega alustada laste kulinaarsete oskuste arendamist, on kõikide poolt palavalt armastatud pitsa.

Selleks läheb vaja:

  • taina valmistame ise või ostame valmistootе,
  • tomatikastet,
  • riivjuustu,
  • Itaalia ürtide segu,

täidis: juust, sink, ananass, seened, tomatid, paprika, sibul ja muud tooted vastavalt teie maitsele.

Valmistage tooted ette – võite lõigata need väikesteks tükkideks või vastavalt enda maitsele ja suuremateks tükkideks. Jagage koostisosad erinevatesse anumatesse, et lastel oleks pitsa kaunistamine lihtsam. Kuumutage ahi.

Alustuseks määrige tainas täielikult üle tomatikastmega. Laske lapsel ise valida pitsa täidist, laotada see taignale ja kaunistada oma maitse järgi. Kõige lõpus puistake pitsale riivitud juustu ja itaalia ürte. Asetage pitsa ahju. Valmistamisaeg sõltub valitud taignast. Keskmiselt – umbes 15 minutit.

Ühe suure pitsa asemel saab valmistada ka mitu väikest. Pitsa koostisosadest võib moodustada ka naljaka näo. Seened sobivad suurepäraselt ninaks, silmad saab teha tomativiiludest ja suu paprikaviiludest. Laske lastel fantaseerida!